Delta Dunarii
Delta Dunarii
Home DeltaTour
Pescuit in Delta Dunarii
Trasee in Delta Dunarii
Cazare in Delta Dunarii
Contact DeltaTour
Delta Dunarii
Rezervari
Un pescar adevarat ...

Captura recenta ...

Pescar sportiv
Stai ca trage ...

Trofeu 2008 ....

Banatu-i fruntea
Banatu-i fruntea...

Captura la salau in doi...

7 Kg
Trofeu 2009
 
Delta Dunarii - Natura, pescuit si aventura cu Dragos Olaru - Profesorul


PESCUIT IN DELTA DUNARII

In Delta Dunarii contrar asteptarilor lacurile au adancimi mici (1-3 m) si sunt invadate de vegetatie fapt ce face ca pescuitul la stationar sa fie practic imposibil. In schimb pe lacuri se pescuieste la spinning stiuca si biban. Pescuitul stationar se practica la crap, somn si salau pe canalele mari si pe Dunare. Salaul si somnul dar si crapul prefera gropile si pragurile de pe canale dar si locurile cu salcii scufundate.Pe majoritatea canalelor din Delta Dunarii exista curenti de apa, si in general apa este tulbure. Lipsa vegetatiei favorizeaza pe cursul canalelor si garlelor pescuitul, in general la somn, crap, salau, biban, avat, caras, etc. Exceptiile sunt canalele colmatate sau lipsite de curenti, unde se prinde si stiuca la lingurita.
In apropierea satului Crisan se gasesc multe locuri de pescuit, care pot fi grupate in functie de anumite particularitati si speciile de pesti ce le populeaza. Va prezentam doar cateva posibilitati:

Locuri de pescuit - la stationar in zona Crisan

“Mila 8”
Intrersectia dintre Dunarea Veche si Bratul Sulina este poate cel mai cautat loc atat de pescarii din Sulina dar si din Crisan. Aici se pot prinde aproape toate speciile de pesti la stationar, uneori capturile la crap si somn sunt exceptionale. Mila 8 este renumita si pentru pescuitul salaului la twister si a avatului la lingurita rotativa.Malul de piatra a fost amenajat si nu mai este foarte neregulat, nu sunt multe agataturi naturale dar pescarii din Sulina pun vintire la fund unde va puteti lasa monturile.

“La insula”
La intersectia bratului Sulina cu canalul Crisan - Caraorman se poate prinde in functie de perioada somn, avat si salau. Datorita colmatarii s-au format doua insule una mai mare la intersectie si una mai mica in spatele acesteia de pe care se si poate pescui.

“Dunarea Veche - pe intinsura”
Cale doua bucle ale Dunarii Vechi "marele M" sunt ideale pentru pescuitul la crap si caras.Considerata zona de refugiu ale reproducatorilor de crap, tot aici s-au prins si cele mai mari capturi de crap din delta la stationar. Pe dunarea veche se prinde de asemenea caras, somn si salau.Uneori pe sub maluri cand apele sunt scazute se prind exemplare frumoase de stiuca. Este necesar sa pesciti din barca astfel va puteti alege cu usurinta locul si nici nu riscati ca locul sa fie ocupat. De asemenea locul trebuie momit pentru a avea capturi impresionante. Va recomandam sa momiti cateva locuri pe ambele maluri astfel incat sa va asezati in pozitia favorabila ferindu-va de vant, de iarba care poate sa vina din lacuri si de evntualii “concurenti”are au ajuns mai devreme.

La cioate - pe ingusta”
Unul din locurile cele mai folosite de pescarii la crap este canalul numit “la cioate”.Este o portiune de canal care pleaca din Dunarea Veche(vizavi de fostul Hotel Lebada ) si ajunge tot in Dunarea Veche inainte de canalul Bogdaproste. Se poate pescui de pe mal dar si din barca, sunt foarte multi copaci rasturnati in apa, deci si multe agatatori. Trebuie sa ai scule bune si indemanare pentru a recupera cati mai multi crapi dintre cioate.

“La Iacob”
Intrsectia canalului Crisan - Caraorman este cea mai cautata de pescarii la somn, crap si toamna la salau. Pestii nu sunt foarte mari dar capturile sunt dese. Trebuie sa va treziti foarte devreme daca vreti sa ocupati loc. Atentie sunt pescari profesionisti care pun vintire in anumite perioade ale anului.

“Pe caraorman”
De la Intersectia canalului Litcov si pana la intrarea in lacul Iacob esteo zona buna pentru pescuitul la stationar fiind totodata si un foarte cautat loc de campare.

“Pe Litcov”
Pe cnalul Litcov sunt foarte multe locuri de pescuit de pe mal sau din barca in special la crap si somn iar la intersectii sau intrari in lacuri sunt zone excelente pentru pescuitul al biban


Locuri de pescuit - la stiuca si biban

Lacurile: Bogdaproste, Trei Ezere, Babina, Ulasova, Sfistun, Puiulet, Lumina, Puiu, Vatafu, Rotund , Cuibul cu lebede, Harasimova, Onofrei, Chiril, Isac, Uzlina.

Lacurile Lumina, Rosu-Rosulet, Puiu - Puiulet, Fortuna sunt lacuri mai adanci si cu intindere mare, ideale pentru pescuitul la rapitor. Aici nalucile au capturat exemlare exceptionale atat la stiuca dar si la biban spre satisfactia pescarilor sportivi. Nu trebuie sa evitati jepsile ce inconjoara marile lacuri dar pentru aceasta trebuie sa fiti indrumati de ghizi locali.

Daca doriti sa stiti mai multe despre pescuitul sportiv in Delta Dunarii, daca vreti sa stiti cand este perioada optima pentru o anumita specie, daca doriti sa pescuiti in cel mai bun loc al momentului, solutia este ghidul de pescuit Dragos Olaru - "Profesorul de Stiuca".

Servicii turistice oferite de Deltatour pentru pescuit de succes in Delta Dunarii:

• Initiere in tainele pescuitului specific din Delta Dunarii
• Scule de pescuit si accesorii
• Transferul la zonele de pescuit din Delta Dunarii
• Amenajarea locului de pescuit
• Autorizarea sau facilitarea autorizarii
• Testarea si momirea anumitor zone de pescuit din Delta Dunarii
• Informatii utile oricarui pescar, aici...
• Inchiriere de barci si canoe
• Momeli naturale pentru pescuitul la toate speciile de pesti din Delta Dunarii
• Garantia unei totale deconectari si o experienta in mijlocul naturii de neuitat
• Fotografii si filmul - DVD-ul operatiunii de pescuit in Delta Dunarii

Optiuni:
• Inchiriere barca la rame 50 - 60 lei/zi sau
• Inchiriere barca cu motor la 100 - 125 lei/zi
• Ghid specializat la 100 lei/zi /barca
• Transferul la locul de pescuit 75 100 lei/h drum
• Momirea locului in prealabil 100 lei
• Filmul partidei de pescuit 100 lei DVD-ul

Alte servicii:
Inchiriere scule de pescuit 10 - 15 lei/zi
Momeli - 10 - 35 lei/zi
Inchiriere echipamente de observare - 15 lei/zi
Inchiriere canoe - 50 lei/zi
Inchiriere echipament de ploaie 10 lei/zi
Eviscerat peste 15 lei/10 kg

DeltaTour isi rezerva dreptul de a schimba locurile de pescuit din Delta Dunarii in functie de conditiile momentului. Totdeauna bine informati vom gasi cele mai bune solutii.
Pescuitul in Delta Dunarii depinde foarte mult de nivelul apei.Consulta cotele apelor Dunarii, aici ...

Programul JUNIOR sa adreseaza celor mari si mici care doresc sa se initieze in arta subtila a pescuitului din Delta Dunarii. Program bazat pe lectii practice insotite de explicatii face din orice incepator un aspirant la trofeul sezonului. Limita minima de varsta este de 7 ani si maxima 77 ani.

NU
rata intalnirea cu natura din Delta Dunarii, descopera confruntarea adevarata, pasiunea costisitoare, farmecul povestilor aproape adevarate. Pestii din reviste pot deveni realitate, totul e sa ai un ghid bun, rabdare si …...

IMPORTANT

Perioada si varianta de pescuit in Delta Dunarii sunt optiunea dumneavoastra, noi va ajutam sa aveti conditii optime, maestria e responsabilitatea fiecaruia. Nu uitati, daca doriti sa stiti mai multe despre pescuitul in Delta Dunarii, daca vreti sa stiti cand este perioada optima pentru o anumita specie, daca doriti sa pescuiti in cel mai bun loc al momentului, solutia pentru vacanta dumneavoastra este Profesorul de stiuci si colaboratorii sai. Aboneaza-te la newsletter

Pentru informatii si rezervari CLIC aici .... sau trimiteti un email la: office@deltatour.ro sau telefonati la: 0745 026030 sau fax: 0240 547117

Va asteptam in Delta Dunarii!

Va invitam sa descoperiti: Delta Dunarii, peisaj natural, lumea salbatica, odihna activa, aventura, relaxare, valori culturale, cazare de calitate, distractie, gastronomie, fotografie, croaziera, ecologie, biodiversitate, weekend, vacanta, arhitectura traditionala, capturi, pescuit sportiv, teambuilding, birdwatching, rezervatia biosferei, supravietuire, ospitalitate, apus de soare, plaja, Marea Neagra ........

PageRank

LinkPro - Director Web