Delta Dunarii
Delta Dunarii
Home DeltaTour
Pescuit in Delta Dunarii
Trasee in Delta Dunarii
Cazare in Delta Dunarii
Contact DeltaTour
Delta Dunarii
Rezervari in Delta Dunarii
Plimbari cu barca
Cu barca tip catamaran prin
Delta Dunarii ....

Atmosfera la bord
Cu motoare mici prin
Delta Dunarii....

Cu barca pe canale
Cu barca la rame in
Delta Dunarii.....

Inchiriere de canoe

Cu caiacul, in doi sau in grup.....

Cai salbaticiti in Delta Dunarii
Cai salbatici din
Delta Dunarii...

Case acoperite cu stuf
Case traditionale din
Delta Dunarii...

Plimbari cu lotca
Turiste in Delta Dunarii...

Delta Dunarii - Natura, pescuit si aventura cu Dragos Olaru - Profesorul

OBIECTIVE SI TRASEE TURISTICE IN DELTA DUNARII

Crisan, Mila 23, Letea, Sulina, Murighiol, Sf. Gheorghe, Caraorman

Crisan:
sat in inima Deltei Dunarii, in continua transformare, principala destinatie turistica din care accesul se face usor atat spre salbaticie, dar si spre celelalte localitati.

Letea: sat traditional din Delta Dunarii, parca din alt secol, cu constructii traditionale din stuf si nuiele, cu oameni primitori si comunicativi, nisip peste tot si padurea cu stejarii seculari, liane, orhidee si dunele de nisip ce strabat padurea.

Lipovean in Delta DunariiMila 23: sat de lipoveni din Delta Dunarii la care se ajunge strabatand, lacuri si canale deosebite ca peisaj si aproape totdeauna poti vedea pelicanii, cu oameni veseli si .....

Sulina: prin lacuri sau pe Dunare se ajunge la Marea Neagra. Asezare din delta Dunarii cu istorie bogata: catedrala, farul vechi, cladiri in patrimoniul cultural international, faleza si mai ales plaja salbatica, cu nisip fin, cu muzica decenta, chiulca proaspata prajita si bere rece.

Murighiol localitate de acces in Delta Dunarii, de unde poti pleca in excursii cu barca pe trasee sau spre alte locatii turistice.

Caraorman: cel mai vechi sat din Delta Dunarii, cu ucrainieni gospodari si buni pescari care te asteapta totdeauna la o ciorba de peste.De mentionat trasee turistice in padurea Caraorman la stejarul ingenuncheat.

Cunoastere si deconectare:
- excursii cu barca pe trasee ce strabat cele mai spectaculoase ecosisteme si habitate de pasari salbatice acvatice sau de zavoi din Delta Dunarii
• peisaje naturale inedite
• Speciile de pasari salbatice - peste 330 specii din care 9 specii declarate monumente ale naturii.
Ex.: pelican comun, pelican cret, vultur codalb, cormoran, tiganus, stirci, lebede etc
• populatia si asezarile din Delta Dunarii - cea mai cosmopolita zona a tarii
• inotul pe canale cu apa dulce si limpede, iar la Sulina si Sf. Gheorghe o baie in Marea Neagra
• partide de pescuit sportiv ocazionale, pentru relaxare la stiuca, crap, biban, somn, salau, caras
aventura si multe surprize

AMBARCATIUNI SI TARIFE DELTATOUR

Mijloc de transport
Cantitate
Capacitate
Pret
Inchiriere barca la rame
zi
5 persoane
50 lei/zi
Inchiriere barca cu motor
zi
5 persoane
125 lei/zi
Inchiriere barca cu motor si ghid
zi
5 - 12 pers
75 -100 lei/pers
Stationare > 3h
zi
barca
30 lei


TRASEE DIN DELTA DUNARII SI CARACTERISTICI

1. Excursie pe traseul: Murighiol - Brat Sf. Gheorghe - Canal Uzlina - Lac Uzlina - Lac Isac - Canal Litcov - Canal Ceamurlia - Canal Crisan - Brat Sulina - Localitatea Crisan

2. Excursie cu barca pe traseul: Crisan - Brat Sulina - Canal Malafeica (Lung) - Lac Obretin Mic - Gagla lu' Cap de Lemn - Lac Obretin Ciuc - Canal Litcov - Canal Perivolovca - Lac Isac - Lac Uzlina - Canal Uzlina - Brat Sf. Gheorghe - Murighiol
Trasee turistice diferite de transfer de la Murighiol la Crisan si retur, de 2h pana la 5 h, in functie de preferinte si de tipul ambarcatiunii.Traseele strabat ecosisteme diferite de la lacuri medii si mici (japse), pana la canal inguste care pot deveni aproape impracticabile in anumite momente ale anului. Sunt,de asemenea, trasee pe care DeltaTour organizeaza picnic-uri si partide de pescuit.De asemenea, cand cazarea se face la Hotel Cormoran, pe aceste trasee se desfasoara actiunile de Treasure hunt din programele de Teambuilding organizate de DeltaTour.

3.
Excursie cu barca pe traseul: Crisan – Lac Bogdaproste - Lac Trei Iezere – Mila 23 - Dunarea Veche - Crisan
Un traseu turistic prin Delta Dunarii de 5-6 ore intr-o barca cu motor daca ne propunem sa vizitam si satul Mila 23.Plecam dimineata din Crisan pentru ca sporim sansele de a intalni pelicanii.Dupa ce strabatem canalul spre Dunarea Veche, intalnim a doua bucla a marelui M, urcam pe canalul Bogdaproste Trecere peste plaurpentru a intra in lacul cu acelasi nume.Pasari salbatice, colibe pescaresti si posibilitatea de a intra in lacuri mai mici ca Zmeiova, Stefancova, Travina.Ne intalnim cu unul din cei trei frati Macarencu care pescuiesc in aceasta zona.Ne continuam drumul prin Baclanesti, insotiti de starci de noapte si egrete si ajungem in Trei Iezere unde, daca nu i-am surprins pe Bgdaproste, cu siguranta pelicanii vor fi aici, incoltind pe sub maluri pestele, impreuna cu cormoranii si pescarusii.Prin Radacinos, pe canale inguste ajungem in Ieracle si daca facem la dreapta, ajungem la Mila 23, sat de lipoveni.Dupa ce vizitam satul, pe care nu am sa-l descriu aici, ne racorim cu o bere, mancam si o luam pe Dunarea Veche inapoi spre casa.

4. Excursie cu barca pe traseul: Crisan – Lac Cuibul cu lebede – Lac Iacob – Dunarea Noua
Un traseu turistic din Delta Dunarii mai scurt, de 3 h , pentru toate buzunarele, dar foarte special pentru numarul mare de pasari salbatice de mal pe care le putem intalni(starc cenusiu, starc purpuriu, egrete mari si mici, sitari de mal, nagati, tiganusi figaci, fluierar, becatinemai rar lopatari, piciorongi, ciocintors,scoicar).Din Dunare, putem sa mergem pe Dunarea Noua si canal Ceamurlia, pana la Litcov, dar eu prefer, atunci cand este accesibil, pe Canalul lung si ingust(Malafeica) pana la Litcov.Din batranul Litcov intram in Cuibida(Cuibul cu lebede) si iesim printre nuferi albi si galbeni din nou in Litcov si apoi spre Lacul Iacob.Pasari salbatice, ciulini, pescari cu undita pe tot malul.Dupa o scurta oprire sau un picnic ne intoarcem pe Dunarea Noua la Crisan.

5.
Excursie cu barca pe traseul: Crisan –Lac Puiu – Lac Rosu - Sulina – Crisan
Un traseu turistic din Delta Dunarii care poate imbina plimbarea cu relaxarea.Traseul de 5-6 h de mars poate incepe la Crisan si pe Dunarea Noua se ajunge la Cerhanaua Caraorman, dupa care prin lacul Puiu(periculos in vreme de furtuna)se ajunge la Popasul Rosu unde se poate face o plimbare de destindere si, daca este prea cald, chiar un dus.Pornim prin lacul Rosu si garla Imputita spre Sulina.Peste tot pasari salbatice. Cel mai estic oras al tarii, unde Dunarea isi incheie periplul pentru a se varsa in Marea Neagra.Vizitarea obiectivelor turistice se incheie inevitabil pe plaja, inca salbatica, unde relaxarea este binevenita.Daca nu am optat pentru o noapte la Sulina, ne intoarcem pe Dunare la Crisan.

Dunele de la Padurea Letea6. Excursiecu barca pe traseul: Crisan – Dunarea Veche –Canal Magearu - Letea - Crisan
Daca nu ai ajuns in Delta Dunarii la Letea, esti cu siguranta mai sarac. Din Crisan sau din Sulina, pe Dunare si pe a doua bucla a Marelui M, intram pe canalul Magearu, strajuit de plauri care uneori te fac sa te intorci din drum si, flancati de nuferi si ciulini de balta, ne oprim la Letea .De pe digul inalt se descopera intr-o parte imensitate gindului de stuf, iar in alta satul.Arhaic, cu spatii largi, cu acoperisuri din stuf si garduri de nuiele si unde nisipul este omniprezent.Tot pe drum de nisip se ajunge pe langa grindul Letea la Padurea Letea. Stejari, salcami, arbusti, liane, o bogatie a naturii pe care greu ti-o poti imagina si pe care si mai greu o poti uita.Atentie in miez de vara! Padurea adaposeste in frunzele ei nenumarati tantari si tauni.Daca servim masa si ne implem de linistea locurilor, pe acelasi drum ne intoarcem acasa.

7. Excursie cu barca pe traseul: Crisan – Canal Litcov - Lac Isacova - Lac Uzlina - garla Perivolovca - canal Suez - Dunarea Noua - Crisan
Din Crisan pe Malafeica sau pe Dunarea Noua - Ceamurlia ajungem in Litcov din care intram in Lacul Isacova unde gasim, de obicei, pelicanii si daca totusi nu, sansele noastre sporesc intrand in Lacul Uzlina.Daca nu suntem obositi si setea de cunoastere creste, ne putem inderepta spre Uzlina unde, dupa o bere rece, coboram pe Dunare si ne intoacem pe Garla Perivolovca cea cu nuferi, cum in alta parte a deltei nu gasesti, pana la canalul Suez care razbate in Litcov, foarte aproape de intersectia cu Dunarea Noua care ne scoate la Crisan.Asta da traseu, se poate scurta sau adapta dupa preferinte.
Pescuit traditional
8.
Excursie cu barca pe traseul: Crisan - Canal Dovinca - Lac Polighionca - Lac Lunga - Lac Ulasova - Crisan
Un traseu turistic
de 5 h care ajunge intr-un colt de paradis din Delta Dunarii, oaze de nuferi, plauri si sute de pasari, carari ascunse sau inchise, locuri de unde cu siguranta ca nu mai vrei sa mai pleci.Numai gandul la ciorba pescareasca de la coliba pescarilor ne face sa luam drumul de intoarcere.

9.
Excursie cu barca pe traseul:Crisan – Lac Puiu – Lac Rosu – Sf. Gheorghe – Lac Erenciuc – Lac Puiu - Crisan
Cel mai lung si cel mai bogat in frumuseti ale naturii din Delta Dunarii. Din Crisan, pe Dunarea Noua, ajungem la Cerhanaua Caraorman, dupa care, prin lacul Puiu, ne destindem la Popasul Rosu. Pornim prin lacul Rosu si garla ingusta Tataru, apoi pe canalul de centura la Sf. Gheorghe.Aici ne racorim cu o bere rece si o luam prin nisipuri, spre plaja cu nisipul cel mai fin de pe tot litoralul Marii Megre. Dumneavoastra decideti daca vreti sa ramaneti o seara la Sfantu' sau sa strabatem in aceeasi zi drumul de intoarcere care se intrece in frumusete si bogatie de ecosisteme si pasari salbatice cu orice traseu din Delta Dunarii.Ne intoarcem pe Dunare si intram pe o spectaculoasa garla in lacul Erenciuc mai mult lung decat lat si plin de nuferi.Pe o garla ingusta ce ferastruieste grinduri si plauri ajungem din nou in lacul Puiu si pe Dunarea Noua la Crisan.

10.
Trasee de aventura in Delta Dunarii - traseu dificil presarat cu obstacole si nenumarate surprize, peisaje incredibile, zone excelente de pescuit la pesti rapitori.

POSIBILITATI

Toate aceste excursii pe traseele turistice din Delta Dunarii se pot adapta la cerintele clientului si binenteles se pot stabili pe harta si alte trasee, functie de marimea grupului, posibilitatile mijloacelor de transport si, evident, de disponibilitatea clientilor. Puteti opta pentru inchiriere de barci sau canoe pentru a explora singuri anumite trasee din Delta Dunarii.

Ghizi locali din Delta Dunarii

Dragos Olaru - "Profesorul ...." - m-am stabilit in Delta Dunarii dupa terminarea facultatii, am fost 12 ani profesor in Crisan. Sunt pasionat de pescuit, si viata salbatica in special a pasarilor salbatice. Am fondat impreuna cu prietenii Asociatia Vox Deltae si din 1997 sunt presedintele acesteia.Misiunea asociatiei este de a restabili echilibrul intre om-natura in Delta Dunarii.
De 10 ani sunt autorizat pentru transport, turism si servicii pentru turism in Delta Dunarii, avind o bogata experienta de ghid turistic.Vorbesc franceza si engleza. Am abilitatea de a comunica si de a crea o atmosfera destinsa.

Colaboratorii mei:

Georgian Macarenco - LUPUL DE MARE - tanar pe care seriozitatea si modestia il recomanda ca un bun ghid turistic pentru Delta Dunarii.

Mihaita Calin - tinar ofiter mecanic, pasionat de natura, fire optimista, un excelent ghid turistic pentru Sulina si Letea.

Nea Vania - COMISARUL - matur si forte tonic creaza totdeauna buna dispozitie, excelent ghid pentru excursii si pescuit

Ion Chiriac- Dom' JONNY - un insotitor ce creeaza buna dispozitie, foarte activ si un excelent ajutor pentru partidele de pescuit in Delta Dunarii la crap, stiuca, biban, salau, somn, caras.

Sandu Safca - SANDY OK - persoana foarte agrabila, comunicativ, un ghid cu experienta pentru romani si francofoni

Gabriel Nacu- BRASOVEANUL - un ghid turistic serios, bun cunoscator al Deltei Dunarii.

Pentru informatii si rezervari CLIC aici .... sau trimiteti un email la: office@deltatour.ro sau telefonati la: 0745 026030 sau 0240 547117.

Aducem un omagiu in aceasta pagina celui care ne-a fost prieten si colaborator si care s-a dus prematur dintre noi: "Cristian Simionov - tinar si nelinistit, bun cunoscator al traseelor turistice si un excelent ghid."

 
Va invitam sa descoperiti: Delta Dunarii, peisaj natural, lumea salbatica, odihna activa, aventura, relaxare, valori culturale, cazare de calitate, distractie, gastronomie, fotografie, croaziera, ecologie, biodiversitate, weekend, vacanta, arhitectura traditionala, capturi, pescuit sportiv, teambuilding, birdwatching, rezervatia biosferei, supravietuire, ospitalitate, apus de soare, plaja, Marea Neagra ........
DeltaTour | Despre Delta Dunarii | Atractii Turistice | Flora si Fauna | Imagini si Marturii | Sfaturi practice

PageRank

LinkPro - Director Web